Web Analytics Made Easy - Statcounter

هنگامی که سیب‌زمینی سرخ می‌شود، مواد قندی موجود در آن در ترکیب با «آلبومین»، سمی به نام «آکریل آمید» را تولید می‌کند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از مرآت، سیب‌زمینی یکی از پرکاربردترین سبزیجات برای طبخ غذاها در جهان است. این گیاه، در 110 کشور جهان کشت می‌شود و بخش پراهمیتی از رژیم غذایی انسان‌ها را تشکیل می‌دهد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از سیب‌زمینی سرخ‌کرده که یکی از پرطرفدارترین شیوه‌های سنتی پخت سیب‌زمینی است گرفته تا پنکیک سیب‌زمینی و پیراشکی سیب‌زمینی که از جمله غذاهای متأخر محسوب می‌شود، در سبد غذایی مردم جایگاه ویژه‌ای دارد.

سیب‌زمینی خلال‌شده و فریزشده، یکی از مهم‌ترین محصولات مشتق‌شده از سیب‌زمینی است که برای تهیه سیب‌زمینی سرخ‌کرده در رستوران‌ها و مراکز عرضه فست‌فود در جهان مورد استفاده قرار می‌گیرد. البته پختن سیب‌زمینی در مایکروفر باعث می‌شود که این ماده غذایی، تمامی ارزش غذایی خود را حفظ کند. برای این منظور باید سیب‌زمینی را در پوششی بپیچید تا رطوبت نتواند از آن فرار کند؛ در این صورت یک سیب‌زمینی بخارپز سالم خواهید داشت. سیب‌زمینی بسته به اندازه و نوع آن به 10 تا 15 دقیقه زمان نیاز دارد تا به خوبی بپزد و نرم شود.

پزشکان عمدتا سیب‌‌زمینی سرخ‌کرده را یک غذای مطلوب نمی‌دانند؛ چراکه هنگامی که سیب‌زمینی سرخ می‌شود، مواد قندی موجود در آن در ترکیب با «آلبومین»، سمی به نام «آکریل آمید» را تولید می‌کند.

البته همه انواع سرخ‌کردن سیب‌زمینی نامطلوب نیست. روزنامه تلگراف انگلستان در ژانویه سال 2016 در این‌باره نوشت:«تحقیقات نشان می‌دهد که سیب‌زمینی و دیگر سبزیجات، ترکیبات مقوی برای سلامت موجود در خود را بیش‌تر حفظ می‌کنند اگر در روغن زیتون سرخ شوند؛ حتی بیش‌تر از زمانی که آب‌پز می‌شوند. بررسی‌ها اثبات کرده است که ظرفیت آنتی‌اکسیدانی و تأثیر ترکیبات مفید شیمیایی موجود در سیب‌زمینی هنگامی که در روغن زیتون سرخ می‌شود، افزایش می‌یابد که این امر از ابتلا به بیماری‌های صعب‌العلاج همچون سرطان، دیابت و از دست دادن بینایی جلوگیری می‌کند.»(بیش‌تر بخوانید)

خواص ضدسرطانی سیب‌زمینی؛ بیش‌تر از سویا و شیر

سیب‌زمینی‌های شیرین سرشار از ویتامین A هستند و آن‌چه روزنامه تلگراف درباره تقویت بینایی با مصرف سیب‌زمینی ذکر کرده به همین ویتامین مربوط می‌شود. خواص ضدسرطانی و ضدویروسی سیب‌زمینی به مراتب بیش‌تر از شیر و سویاست.

البته طب سنتی ایران دیدگاه کاملا متفاوتی درباره سیب‌زمینی دارد. در این دیدگاه، سیب‌زمینی یک ماده غذایی غیربومی و مضر تلقی می‌شود؛ ماده‌ای که توسط سرجان ملکم، سرحلقه فراماسونری در ایران در زمان ناصرالدین‌شاه قاجار وارد ایران شد تا جای آلو را در قیمه ایرانی‌ها بگیرد.

درباره مصارف غیرخوراکی سیب‌زمینی نیز بعضا خطاهایی در اذهان عمومی وجود دارد. از جمله آن که تصور می‌شود سیب‌زمینی برای درمان سوختگی مفید است؛ حال آن که پژوهشگران طب سنتی بر این باورند که سیب‌زمینی سوختگی را تشدید هم می‌کند. آن‌ها توصیه می‌کنند که به جای سیب‌زمینی از عسل استفاده شود.

انتهای پیام/

 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۴۱۵۵۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امحای ۲ تن مواد غذایی فاسد در میاندوآب

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای استان آذربایجان غربی، دکتر روستا با اشاره به بازدید کارشناسان دانشکده علوم پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی میاندوآب از مراکز عرضه مواد غذایی، اظهار کرد: بیش از ۲ هزار کیلوگرم مواد غذایی تاریخ‌گذشته، فاسد و غیرقابل‌مصرف توسط کارشناسان بهداشت محیط مرکز بهداشت میاندوآب طی بازدید و بررسی‌ها کشف شد.

رئیس دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی میاندوآب افزود: این مقدار مواد غذایی غیرقابل‌مصرف با تشدید نظارت‌های امسال توسط بازرسان بهداشت محیط مرکز بهداشت میاندوآب از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی شهری و روستایی توقیف و جمع‌آوری‌شده بودند.

وی گفت: این مواد غذایی تاریخ‌گذشته، فاسد و غیرقابل‌مصرف پس از کشف و جمع‌آوری و طی مراحل قانونی و اخذ مجوزهای دادستانی و با حضور نمایندگان سازمان‌های ذی‌ربط امحا و معدوم شد.

روستا با اشاره به بازدیدهای مکرر توسط بازرسان بهداشتی از مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی، تصریح کرد: کار نظارت بر مراکز عرضه در طول سال همچنان بادقت لازم انجام می‌شود و از مردم نیز درخواست داریم هنگام خرید به شرایط بهداشتی مواد غذایی توجه کنند.

رئیس دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی میاندوآب هم چنین با اشاره به اجرای بازرسی‌های روزانه از مراکز عرضه مواد غذایی، پروتئینی و خوراکی و غیره در سطح شهرستان، اظهار کرد: از عموم مردم خواهشمندیم مایحتاج غذایی خود را از مراکز معتبر خریداری کرده و در هنگام خرید مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی به برچسب اصالت و سلامت کالا و مجوزهای لازم از سازمان غذا و دارو و نیز پروانه ساخت، مواد تشکیل‌دهنده، تاریخ تولید و انقضا و آدرس محل تولید توجه کنند.

دیگر خبرها

  • سبزی‌های بی‌نظیر برای کنترل قند خون
  • امحای ۲ تن مواد غذایی فاسد در میاندوآب
  • سرانه مصرف سیب زمینی به ۴۵ کیلو رسید
  • رژیم غذایی سالم برای جلوگیری از انواع سرطان
  • این ویتامین چربی کبد را دفع می‌کند | روش‌های کاربردی برای تقویت سلامت کبد
  • عرضه سیب زمینی ایرانشهر به بازار مصرف
  • معدوم شدن بیش از ۲ تن مواد غذایی فاسد در تاکستان
  • کشف و معدوم سازی مواد غذایی فاسد در تاکستان
  • وعده صبحانه را با این مواد غذایی شروع کنید
  • این تخم‌مرغ‌ها را مصرف نکنید