Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-05-04@14:22:59 GMT

خوراکي هاي خوشمزه اما اعتياد آور

تاریخ انتشار: ۸ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۵۶۶۹۷۹

خبرگزاري آريا - وب سايت نبض ما: رفتار غذا خوردن اعتيادي در بسياري شامل بيش از يک فقدان اراده است دلايل بيوشيميايي وجود دارد که چرا برخي از مردم کنترل خود را بر مصرف آنها از دست مي دهند.
در کارخانه‌هاي توليد کننده‌ي مواد غذايي ترفندهايي به کار مي‌رود که با اضافه کردن افزودني‌هاي غذايي و معطر، بخش‌هايي از مغز شما فعال مي‌شود و به سوي اعتياد غذايي کشيده مي‌شويد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



با خوردن تنقلات پردازش شده مقدار عظيمي از مواد شيميايي آزاد مي شود و به ما احساس خوب مي دهد در مقايسه با غذاهاي فرآوري نشده اين منجر به يک "پاداش” بسيار قوي تر در مغز مي شود.
پس از آن به دنبال پاداش هاي بيشتر مغز، ميل به مواد غذايي بيش از حد مي شود اين احتمالاً مي تواند به دور باطل، به نام رفتار غذا خوردن اعتياد آور و يا اعتياد به مواد غذايي منجر شود.
صنايع توليد کننده‌ي مواد غذايي به محصولات خود موادي اضافه مي‌کنند که مانند مواد مخدر عمل مي‌کند و اعتياد آور مي باشند. بي دليل نيست که امروزه به برخي از خوراکي‌ها که اصلاً نيازي ندارند، قند اضافه مي‌شود. در واقع اين توليد کننده‌ها به مواد غذايي مثل پيتزا، سوسيس، کالباس و غيره نيز شکر اضافه مي‌کنند. يا اينکه بعضي از غذاهاي آماده را با نمک و چربي بيش از حد توليد مي‌کنند.
حتي اعتياد به يک ماده‌ي غذايي مي‌تواند از طريق بو نيز به وجود بيايد. بو از طريق عصب‌هاي بيني به مغز مخابره مي‌شود و ايجاد لذت مي‌کند.
مواد غذايي اعتياد آور
در ادامه به معرفي تعدادي از اين غذاهاي اعتياد آور مي پردازيم.
شيريني هاي خامه اي و کيک ها
خيلي ها هستند که به شما خواهند گفت که با ديدن شيريني خامه اي و کيک ها پايشان سست مي شود و نمي توانند در مقابل آنها مقاومت کنند. علت اعتياد آور بودن آن هم مشخص است ميزان بسيار زياد قند در واحد حجم آن.
اما حواستان باشد اگر خيلي زياد کيک تولد بخوريد تعداد شمع هايي که مي توانيد روي آن بگذاريد خيلي زياد نخواهد شد. در واقع اعتياد به اين شيريني ها عمر شما را کوتاه مي کند زيرا باعث ايجاد چاقي، ديابت و سندرم متابوليک در شما مي شود.

قهوه
از آنجايي که قهوه سرشار از کافئين است مي‌تواند اعتياد آور باشد. متخصصان معتقدند که کافئين مغز را تحريک مي‌کند. در واقع اين ماده که به خانواده‌ي «آلکالوئيد» تعلق دارد، باعث آزاد شدن دوپامين مي‌شود. دوپامين به هورمون لذت شهرت دارد. نتيجه اين مي‌شود هر چه بيشتر قهوه بنوشيد بيشتر به طرف آن کشيده مي‌شويد. توصيه مي‌کنيم روزانه بيش از 3 فنجان قهوه ننوشيد.
سيب زميني سرخ کرده
سيب زميني سرخ کرده کابوس تمام کساني است که رژيم غذايي مي گيرند. متخصصــان تغذيـــه مي گويند که يکي از مهم ترين علت هاي عدم موفقيت بسياري از افرادي که رژيم غذايي مي گيرند همين سيب زميني سرخ کرده است. سيب زميني شکر طبيعي در خودش دارد و براي سرخ کردن به آن مقدار زيادي روغن و نمک اضافه مي کنند و اينگونه مي شود که غذاي هوس برانگيزي پيش رويتان داريد که تمام عوامل اعتياد آور را در خود دارد. جدا از تمام خطرات سيب زميني که مربوط به کالري و چربي هاي اشباع شده زياد و نمک بالاي آن است، بيشتر سيب زميني هاي سرخ کرده موجود در بازار داراي ماده آکريل آميد است که ماده اي سرطان زا محسوب مي شود.
بيسکويت و آب‌نبات
بيسکويت‌ها و آب‌نبات‌ها سرشار از قند هستند و اعتياد آور مي باشند. نتايج برخي از پژوهش‌ها نشان مي‌دهد اعتياد به طعم شيريني حتي مي‌تواند جدي‌تر از اعتياد به کوکائين شود. محققان ملاحظه کردند 94 موش از 100 موش مورد آزمايش قرار گرفته، بيشتر از مواد مخدر به مصرف نوشيدني‌هاي شيرين تمايل نشان مي‌دهند.
نتيجه شگفت‌آورتر اين بود که حتي با بالا بردن دز کافئين، تمايل بيشتر به مصرف شکر همچنان بر قوت خود باقي مانده بود. در واقع مصرف قند منطقه‌اي از مغز را تحريک مي‌کند که اوپيوئيد ناميده مي‌شود و به احساس لذت مربوط مي‌شود. اين منطقه از مغز موقع مصرف مواد مخدر نيز فعال مي‌شود.
نوشيدني‌هاي گازدار
مي‌دانيد هر ليوان نوشابه يا هر نوشيدني گازدار ديگري که سر مي‌کشيد حاوي چيست؟ هر ليوان از اين نوشيدني‌هاي حاوي حداقل 7 حبه قند و 40 ميلي گرم کافئين است. مصرف اين مواد مانند الکل باعث ترشح دوپامين يا همان هورمون لذت مي‌شود و در نتيجه بيشتر به مصرف اين نوشيدني‌ها گرايش پيدا مي‌کنيد و معتاد آن مي‌شويد. خوشبختانه تعداد نوشابه خورهاي قهار يعني افرادي که روزانه بيش از دو ليتر نوشيدني‌هاي گازدار مي‌خورند بسيار کم است.

آب ميوه‌ها
از آنجايي که آب ميوه‌ها سرشار از فروکتوز هستند اين قدرت را دارند که ما را معتاد کنند. قند موجود در اين مواد غذايي، بخش‌هايي از مغز که مربوط به لذت مي‌شود را فعال مي‌کند. همين امر باعث گرايش به مصرف زياد اين مواد غذايي مي‌شود.
بستني
شما هم کساني را مي شناسيد که با تعجب مي گويند: «دست خودم نيست، وقتي بستني مي بينم نمي توانم در مقابل آن مقاومت کنم.» افراد بسياري هستند که در خواب رؤياي بستني خوردن مي بينند و به محض بيدار شدن سراغ فريزر مي روند و بستني مي خورند. بزرگ ترين ماده غذايي معتادکننده انسان بستني است. جالب است که مطالعات جديد نشان داده مصرف بستني به مقدار زياد جدا از تمام عوارضي که دارد ممکن است تمايل بدن به غذاهاي سالم مثل ميوه ها و سبزيجات را کاهش دهد. در واقع بستني در صورتي که خوردن آن به يک عادت بدل شود شما را به خودش معتاد مي کند و شما ديگر هوس مواد غذايي ديگري نخواهيد کرد و به جاي هرچيز ديگري بستني خواهيد خورد.
الکل
الکل را يک ماده مخدر مي‌دانند زيرا عملکرد و تأثيري مشابه مواد مخدر را دارد. الکل باعث آزاد شدن دوپامين در مغز مي‌شود؛ و از آنجايي که اين ماده شيميايي باعث ايجاد احساس لذت مي‌شود وابستگي ايجاد مي‌کند. اين وابستگي روحي (حال خوش زودگذر) و جسمي (ترک مصرف آن باعث لرزش بدن، تعريق زياد) محسوب مي‌شود.
مواد غذايي با حداقل اعتياد
مواد غذايي با حداقل اعتياد آور عمدتاً غذاهاي کامل فرآوري نشده بود. شماره هاي زير ميانگين نمره داده شده در مطالعه ذکر شده در بالا براي هر غذا، در مقياس 1 ( اعتياد آور نيست ) تا 7 ( بسيار اعتياد آور ) آورده شده است.
خيار (1.53) هويج (1.60) لوبيا (بدون سس) (1.63) سيب (1.66) برنج قهوه اي (1.74) کلم بروکلي (1.74) موز (1.77) ماهي قزل آلا (1.84) ذرت (بدون کره يا نمک) (1.87) توت فرنگي (1.88) نوار گرانولا (1.93) آب (1.94) کراکر ساده (2.07) چوب شور (2.13) سينه مرغ (2.16) تخم مرغ (2.18) آجيل (2.47)
زنان بيشتر در خطر هستند
يک نکته جالب و البته بسيار مهم اين است که در مورد اعتياد به غذا احتمال اينکه زنان درگير اين اعتياد شوند بيشتر از مردان است. دکتر گرهارد مي گويد: «زنان به طور معمول سعي مي کنند در مقابل وسوسه خوراکي ها مقاومت کنند اما بعد مقاومت آنها شکسته مي شود و اينگونه مي شود که مغز نسبت به اين نوع رفتار حساس شده و يک چالش روحي و عصبي شکل مي گيرد که حالت اعتياد به غذاها را از يک حالت جسمي به يک حالت جسمي روحي بدل مي کند و رابطه ناسالمي ميان فرد و غذا شکل مي گيرد.»

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۵۶۶۹۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جمع آوری 276 معتاد متجاهردر استان

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکزکردستان،معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار کردستان با انتقاد از عملکرد کمپ های ماده 16 استان و چرخه مالی معیوب آنها از اداره کل بهزیستی استان خواست تا نظارتهای بیشتری بر فعالیت این کمپ ها اعمال شود.

رمضانی غربالگری در کمپ ماده ۱۶ سنندج را ضعیف ارزیابی کرد و گفت: دانشگاه علوم پزشکی در این زمینه با جدیت ورود کند تا شاهد انتقال بیماری بین معتادان متجاهر نباشیم.

دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان هم یکی از دغدغه‌ها در بحث مبارزه با مواد مخدر را کودکان بدسرپرست یا بی سرپرست دانست و گفت: این قشر از جامعه به شدت در معرض آسیب هستند و باید اقدامات پیشگیرانه در این زمینه صورت گیرد.

جباری در ادامه تاکید کرد: برخی کمپ‌های ترک اعتیاد از لحاظ مصالح بکار گرفته در ساخت آن، استاندارد نیستند که باید برای اصلاح آن اقدام شود.

در این جلسه عسکری فرماندار سنندج هم با اشاره به راه اندازی سامانه سرا در سنندج در سال گذشته گفت: پارسال 75 نفر سال گذشته بعد از ترخیص از کمپ ماده 16 در سامانه سرا مستقر شدند.

دارابی جانشین فرمانده انتظامی کردستان نیز عنوان کرد: از ابتدای امسال تاکنون 276 معتاد متجاهر در استان جمع آوری و تحویل کمپ‌های ترک اعتیاد شدند که 22 نفر آنان سابقه سرقت داشتند.

محمد پناه دبیر شورای هماهنمگی مبارزه با مواد مخدر استان نیز در این جلسه با بیان اینکه کردستان در صدر استانهای کشور درحوزه مقابله و پیشگیری از مواد مخدر کشور است گفت : سازمان های مردم نهاد ظرفیت خوبی برای اطلاع رسانی و پیشگیری از اعتیاد به مواد مخدر می باشند.

دیگر خبرها

  • امحای ۲ تن انواع مواد غذایی غیرقابل‌مصرف در میاندوآب
  • امحای ۲ تن مواد غذایی فاسد در میاندوآب
  • معدوم‌سازی بیش از ۳ تن مواد غذایی فاسد در میرجاوه
  • جمع آوری 276 معتاد متجاهردر استان
  • معدوم شدن بیش از ۲ تن مواد غذایی فاسد در تاکستان
  • ۷ سوغاتی خوشمزه زنجان که باید حتماً امتحان کنید
  • کشف و معدوم سازی مواد غذایی فاسد در تاکستان
  • با این خوراکی های خوشمزه خواب آلودگی و بی حالی بهاری را دور کنید
  • وعده صبحانه را با این مواد غذایی شروع کنید
  • این تخم‌مرغ‌ها را مصرف نکنید